Beruházás

Az Electraplan Termelő Kft. azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a jelenlegi kedvező piaci környezetben minél jobban hozzájáruljon a megújuló energiák, elsősorban a napenergia terjedéséhez.
Magyarszilaj Kft. az Electraplan csoport tagja. A Kft-t az Electraplan Termelő Kft. vásárolta fel a korábbi tulajdonosától. A korábbi tulajdonos ezen a cégen végezte el az Electraplan Kft. segítségével az alábbi helyrajzi számon létesítendő napelemes kiserőmű engedélyezési eljárásának lefolytatását:

 • Nyirád 0124/15

A területek az Electraplan tulajdonosi köréhez köthetők. Ezek a helyszín Veszprém megyében helyezkedik el.
Olyan erőműveket szeretnénk építeni, melyek üzletileg és energiatermelés szempontjából is jó döntés. Épp ezért az erőműveinket csúcsminőségű anyagokkal tervezzük kivitelezni.

 • Winaico napelemmel, mely a piacon egyedülálló módon a napelemek termelésére ad garanciát.
 • Kaco csúcsminőségű inverterekkel
 • Electraplan E-Solar tartószerkezetekkel.

Ezenfelül a kivitelezőt is szigorú szempontok alapján választjuk:

 • Minimum 5 MW referencia.
 • megbízható csapat

Ezek alapján a Szalontai Rendszerintegrátor Kft. a befutó.

Az erőművek AC oldali teljesítménye, azaz az inverterek összteljesítménye 499 kW, a napelemes panelek összteljesítménye pedig 600 kWp az optimálisabb termelés érdekében.

Szolgáltatásaink köre azóta kibővült:

 • Az Eterbright CIGS napelemek Magyarországi forgalmazója
 • Polikristályos napelemek forgalmazása
 • Talajra telepíthető tartószerkezetek tervezése és gyártása
 • Lapostetőre telepíthető tartószerkezetek tervezése és gyártása
 • Carport tervezése és gyártása
 • Villamos tervezés
 • Napelemes rendszerek építése
 • Teljes körű kivitelezés
 • Villámvédelmi és földelő termékek

Napelem

Winaico

Első választásunk a taiwani Winaico polikristályos napelem Perc technológiával. Ez egy csúcsminőségű termék a napelemes piacon. A Perc technológiának köszönhetően a napelemek néhány százalékkal többet termelnek a technológia nélkül gyártott napelemeknél bármely üzemállapotban.

 A Perc technológia lényege, hogy a szilícium cellákon átjutott és nem hasznosult fényt, a napelem hátoldalán egy speciális réteg visszaveri, így a visszaverődés után is van esélye a fénysugárnak hasznosulni.

A Winaico egyedülálló módon 2 év garanciát ad a megtermelt villamos energiára, amely 10 évre hosszabbítható. Természetesen meg szeretnénk vásárolni a napelemhez a 10 év extra garanciát.

Inverter

Inverternek a német Kaco gyár csúcsminőségű, speciálisan naperőmű parkokra kifejlesztett invertereit használjuk. Ezeknek az invertereknek kiterjedt magyar szervízhálózatuk van, az esetleges meghibásodásokra már 24 órán belül reagálnak.

Garancia a termékekre 5 év, de a garancia 10 évre bővíthető. Természetesen meg szeretnénk vásárolni a 10 év garanciát.

Tartószerkezet

A tartószerkezetre természetesen a saját gyártású E-Solar Eco 2 álló elrendezésű tartószerkezetet szeretnénk.

Az Electraplan Termelő Kft. a magyar piacon az évi több ezer tonnás gyártó kapacitását kihasználva elsőként lépett a napelemes tartószerkezet üzletág felé. Az azóta eltelt időszakban kb. 50 MWp napelemhez gyártottak tartószerkezetet, ezzel a magyar gyártók közül a legtöbb referenciával rendelkeznek.

Projektjeik között megtalálhatóak a néhány napelem rögzítésére szolgáló tartószerkezetektől, egészen a 10 MWp-es beruházásokig. Szolgáltatásként saját szerelőcsapat tudja végezni az erőművek szerelésének mechanikai oldalát.

Az Electraplan többféle kiosztású és dőlésszögű tartószerkezet gyártására képes. Jelen projektekhez az 0,5 MWp-es projektekhez legjobban illő, 2 álló elrendezésű Eco tartószerkezetet választjuk.

A tartószerkezetek teherbírását kamarai tagsággal rendelkező statikus mérnök partnerük igazolja. A szerkezetek méretezését EUROCODE szabványok szerint végezzük. A tartószerkezetekre 15 év teljes körű garanciát vállalunk.

A területeink, ahová az erőművek fognak kerülni, korábbi bányaterületek. Ezeknek a területeknek a jellemzője, hogy extrém lúgosak, így a szerkezet felületi védelmére nem elég a hagyományos technológia. Tehát ide egyedi gyártású, speciális alapanyagból, vagy speciális bevonatból készülő tartószerkezet szükséges.

Kivitelezők

Mivel az erőművek kivitelezésénél elsődleges szempont a minőség, ezért az alábbi generál kivitelező jöhet szóba:

Szalontai Rendszerintegrátor Kft.

Magyarországon az egyik első cég, aki a napenergia piacon megjelent. Alapító tagjai a Manap szolár szövetségnek: http://www.manap.hu/rolunk/egyesulet-elnokseg

A Szalontai Rendszerintegrátor Kft. kb. 5 MW-nyi naperőmű generál kivitelezői referenciával rendelkezik, így Magyarország egyik legnagyobb naperőmű generál kivitelező cége. Mindamellett alvállalkozóként dolgoztak több 10 MW naperőmű esetén

Magyarszilaj