PEGAZUS DÍJ

Cégünket, az Electraplan- Termelő Kft. 2019.-ben kitüntették a Pegazus Díjjal, köszönhetően a kemény, kitartó munkának.

A PEGAZUS DÍJRÓL

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza.

A díjjal három régió – Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország – legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásait díjazzák. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt években mutatott növekedés intenzitása, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepel szempontként. Az árbevétel függvényében minden évben két – Feltörekvő, illetve Piacvezető – kategóriában kapnak díjat a kiemelkedő fejlődést bemutató vállalatok. A díjra jelölt cégeket objektív szempontok, nyilvános cégadatok alapján választják ki, pályázni nem lehet.

A Bisnode által rendelkezésre bocsátott nyilvános cégadatok alapján a helyezések végső sorrendjéről az Enterprise Investors szakértői gárdája dönt, figyelembe véve számos kritériumot és a cégek átláthatóságát is. Fentiek alapján tehát a Pegazus Díjat olyan, a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozás nyerheti el, amelyik

  • előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érte el
  • magyar többségi tulajdonban van
  • árbevétele előző évben 500 millió forint felett volt
  • előző évre vonatkozó EBITDA érték pozitív volt
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktív, valamint
  • kielégítő likviditással rendelkezik.

Természetesen alapvető feltétel még, hogy a vállalkozás nem tartozhat a díjat adományozó cégek és azok tulajdonosai érdekeltségi körébe.

Forrás: http://pegazusdij.hu/